LET´S WORK TOGETHER. Üdvözöljük a HAHN+KOLB Magyarország weboldalán!

KEMÉNY EDZETT ANYAGOK MEGMUNKÁLÁSA

Szerszámaink edzett acélok megmunkálásához

A kemény megmunkálás egyre fontosabb szerepet játszik, különösen a szerszám- és fröccsöntő szerszámgyártás, az időigényes folyamatok, például a csiszolás vagy az erodálás helyett. A legújabb szerszámtechnológiák és folyamatok nagy lehetőségeket kínálnak a kemény megmunkálás területén.SZERSZÁMOK KEMÉNY, EDZETT ALAPANYAGOK MEGMUNKÁLÁSÁHOZ: ELŐNYÖK

A legújabb szerszámtechnológiák és folyamatok alkalmazása a kemény forgácsolás területén széles lehetőségeket nyit meg:

  • A költségek csökkentése
  • Hosszú élettartam
  • Magas folyamatbiztonság
  • A termelékenység növelése

Összeállítottunk egy nagyon speciális ATORN termékcsaládot minden elképzelhető alkalmazáshoz. Ezek a szerszámok jelentik az optimális megoldást a 46-65 HRC keménységű edzett acélokban. A kemény megmunkálásra tervezett ATORN szerszámokra jellemző, hogy mind a bevonat, mind a geometria optimálisan alkalmazkodik a rendeltetésszerű, termelékeny felhasználáshoz. Készüljön fel a nehéz feladatokra, a kemény alapanyagok megmunkálásához fejlesztett ATORN szerszámainkkal!

1497-B1:/Hard_Machining/Bohrwerkzeuge_300x80.jpg
1497-B1:/Hard_Machining/Gewindewerkzeuge_300x80.jpg
1497-B1:/Hard_Machining/Fraeswerkzeuge_300x80.jpg
1497-B1:/Hard_Machining/Reibwerkzeuge_300x80.jpg

FÚRÓSZERSZÁMOK

A két féle hosszúsággal, és kivitelben elérhető ATORN keményfúró (3 + 5 x D belső hűtéssel és anélkül) különös előnyöket kínál Önnek a gazdaságos és hatékony megmunkálás eléréséhez, ami a költség- és időmegtakarítást illeti. Így a kétféle keményfúró a bevonat és a vágóél geometriájának töknyűgözi le a felhasználót. Ez biztosítja a hosszú élettartamot és a folyamat maximális megbízhatóságát. Az eredmény minden gyártási szempontból meggyőző furat elkészítése.

A belső hűtéssel ellátott ATORN keményfúró a legmagasabb minőséget és teljesítményt nyújtja Önnek, még a különösen nehezen megmunkálható, nagy szilárdságú és edzett 46–60 HRC keménységű acélok esetén is. Az új TiAlSiN bevonat garantálja a folyamat maximális megbízhatóságát és a hosszú élettartamot. A modern, ultrafinom szemcsés alapanyagnak köszönhetően, lényegesen kevesebb él kitöredezés keletkezik. A belső hűtés hozzájárul a folyamat megbízhatóságához és optimálisan vezeti el a forgácsot.

Ha a dolgok nagyon nehézzé válnak, használja az ATORN 3 x D és 5 x D keményfúrót belső hűtés nélkül. Megerősített magja, a stabil konkáv vágóél és a belső hűtés hiánya miatt rendkívül stabil, és használható különösen széria fúrásokhoz, különösen extrém körülmények között, akár 65 HRC-ig.

1497-B1:/content/CTA-Buttons/CTA-ZumProdukt_HU.jpg

MENETSZERSZÁMOK

Két különböző folyamat és négyféle munka áll rendelkezésre az Ön számára az ATORN menetprogramban edzett anyagokban készült menetek előállításához (48 HRC-től). A menetet ATORN menetfúróval vagy ATORN menetmaróval is elékszíthetjük.

MENETFÚRÁS

Ahhoz, hogy a 48 HRC vagy annál keményebb acélok menetfúrását folyamatbiztosan végezhessük, a mentfúrónak negatívan köszörült forgácsgeometriával kell rendelkeznie. A folyamatbiztos menetfúrást a menetfúró egyenes kialakítása teszi lehetővé az teszi lehetővé, mely által a keményacélokban menetkészítésekor rövid forgács keletkezik, ezáltal könnyebb a forgácsleválasztás és kisebb a kockázaata, hogy megszorul a forgács a horonyban, valamint a szerszámunk sem sérül. Ezért csak egy geometria van mind az alap-, mind az átmenőlyukban.

1497-B1:/content/CTA-Buttons/CTA-ZumProdukt_HU.jpg

MENETMARÁS

Az ATORN menetmarók speciális keményfémből készülnek és innovatív bevonattal rendelkeznek. A menetmaró-geometria a szerszámtesten három sorban és kilenc vágóéllel garantálja a gazdaságos menetmarást kemény megmunkálásban akár 63 HRC-ig. A menetmarási program 2 x D és 3 x D menetmélységet fed le.

1497-B1:/content/CTA-Buttons/CTA-ZumProdukt_HU.jpg

MARÓSZERSZÁMOK

Az ATORN RockTec PRO marók különlegesen alkalmasak acélmegmunkálásra a következő paraméterekkel: < 1400 N/mm, < 55 HRC, < 60 HRC és< 65 HRC. A széles termékprogram magában foglalja az összes geometriát a lemagasabb precizitással. Az új, kizárólag az ATORN részére fejlesztett TiAISiN-Multilayer bevonat extrém keménységgel és alsurlódással az optimális.

Az optimális geometriának köszönhetően az új, extrém kemény multilayer bevonat gondoskodik az ATORN RockTec PRO marók alacsony súrlódásáról. Különösen is kopásállók, például képesek erősen ötvözött szerszámacél megmunkálására 1,2379, 250 m/mm marási sebességgel és 0,001-től 0,15 mm előtolással.

Hogy mennyire jó az új ATORN RockTec PRO maró, bizonyítja, hogy tesztgyőztes lett a német "GFE - Gesellschaft für Fertigungstechnik und Entwicklung Schmalkalden e.V." által megrendezett összehasonlító tesztben, ahol az ATORN RockTec PRO marók kemény alapanyag megmunkálásban voltak tesztelve a versenytársak ellen.

1497-B1:/content/CTA-Buttons/CTA_Noch_Mehr_Informationen.jpg

DÖRZSÁRAK

A belső hűtéssel ellátott ATORN keménydörzsárak tökéletes, körkörös illeszkedést biztosítanak. Jelentős megtakarítást tesz lehetővé a folyamatköltségek tekintetében, és biztosítja a magas folyamatbiztonságot. Ezenkívül az ATORN dörzsár belső hűtése az optimális forgácselvezetéshez vezet.

A szerszám élettartamát és az optimális megmunkálási eredményeket tekintve a bevonat és a vágóél geometriája döntő tényezők. Az ATORN és az ORION keménydörzsárak innovatív élgeometriájúak. Ez biztosítja a a tűrt méretek nagyon magas pontosságát és a folyamatok megbízhatóságát, különösen a 63 HRC-ig terjedő anyagoknál.

1497-B1:/content/CTA-Buttons/CTA-ZumProdukt_HU.jpg

TOVÁBBI KÉRDÉSEI VANNAK A KEMÉNYMEGMUNKÁLÓ SZERSZÁMAINKRÓL?

Szakértőink az Ön rendelkezésére állnak. Egyszerűen küldje el nekünk e-mailben a kérdését!

1497-B1:/content/CTA-Buttons/CTA-JetztAnfragen_HU.jpg