Sajtó megjelenések

Datum Info
26.10.2017 A menetkészítés műhelytitkai II. rész
A menetkészítés műhelytitkai II. rész
Előző cikkünkben részletesebben körbejártuk a menetfúrás pontosságát és a szerszámok élettartamát befolyásoló tényezőket. Most a technológiával kapcsolatos további tudnivalók után érintjük a menetmarás és menetformázás témakörét is. Végül pedig két olyan digitális megoldást mutatunk be, amelyek megkönnyítik a megfelelő szerszámok kiválasztását egy adott munkafolyamathoz vagy anyaghoz.
Több
26.09.2017 A menetfúrás műhelytitkai
A menetfúrás műhelytitkai
A menetfúrás meglehetősen összetett és specifikus feladat, de a megfelelő anyag- és bevonatkiválasztással nagy lépést tudunk tenni a helyes megmunkálási folyamat felé.
Több
14.09.2017 Egy BSM edző naplójából - A HAHN+KOLB Focikupa belülről
Egy BSM edző naplójából -  A HAHN+KOLB Focikupa belülről
Miközben a 19. alkalommal megtartott, minden eddiginél nagyszabásúbb 3 napos Gulyásfesztivál főzőversenyét startoltatták el Csányi Sándor alapító főszervező és Szabó István alpolgármester, fővédnök vezetésével.
Több
14.09.2017 Az ipar egyik legnagyobb futball tornája, ahol a jó hangulat és parázs meccsek minden évben garantáltak.
Az ipar egyik legnagyobb futball tornája, ahol a jó hangulat és parázs meccsek minden évben garantáltak.
A hétvégén 2017.09.09-én rendezte meg éves futball tornáját a HAHN+KOLB Hungária Kft. a második kerületi Panoráma Sportközpontban. A tavalyi éveket messze túlszárnyalva idén 28 csapat látogatott el a tornára, abban a reményben, hogy elhódítsák a kupa vándorserlegét és a vele járó dicsőséget.
Több
21.07.2017 Egy őrült futam a HAHN+KOLB támogatásával. Totalbike 24.
Egy őrült futam a HAHN+KOLB támogatásával. Totalbike 24.
2017. július 15-16-án rendezték meg Magyarország legbulisabb motorversenyét a Totalbike24-et. A 2 évvel ezelőtti baráti partiként indult TB24 mára már komoly erőt képvisel a motorsport kedvelőinek naptárában. Felismerve a verseny egyediségét, a HAHN+KOLB Hungária Kft. is egyből a szevezők mellé állt és egy szervizcsomaggal támogatta a versenyre érkező csapatokat.
Több
19.06.2017 Folyamatoptimalizálás e-kereskedelemmel
Folyamatoptimalizálás e-kereskedelemmel
Ha megkérdeznénk egy termelővállalat beszerzőjét, hogy idejének hány százalékát fordítja gyorsan fogyó-kopó rezsianyagok, vagy szakmai megnevezéssel élve C kategóriás termékek megvásárlására, vajon mit válaszolna? És mekkora értéket tehetnek ki ezek a cikkek a teljes gyártási folyamathoz tartozó beszerzésekből? Az alábbiakból választ kaphatunk ezekre, és három olyan megoldást is bemutatunk, amellyel optimalizálni lehet a beszerzési folyamatokat.
Több
23.03.2017 Könnyű mérés standard geometriákon
Könnyű mérés standard geometriákon
Az alkatrészek minél pontosabb legyártása elengedhetetlen a végtermékek sikeres elkészítéséhez. Egy-egy hibás darab jelentős károkat okozhat az értékesítésben és a vállalati folyamatokban. A minőségbiztosítással foglalkozó szakemberek ezért kiemelt fontossággal kezelik a megmunkált darabok ellenőrzését. A legyártott megrendelések minőség-ellenőrzésének egyik legjobb módja a koordinátamérő gépes vizsgálat.
Több
24.02.2017 Egyszerű, pontos és gazdaságos szerszámbemérő
Egyszerű, pontos és gazdaságos szerszámbemérő
A Hahn+Kolbnak sikerült egy olyan, minden igényt kielégítő szerszámbemérő gépet kifejlesztenie, amely kiváló mérési pontosságot biztosít mindamellett, hogy gazdaságos és egyszerű használatot tesz lehetővé a felhasználó számára.
Több