A HAHN+KOLB cégcsoport

Innováció, kreativitás és tradíció!

A HAHN+KOLB története 1898-ban kezdődött, amikor Hermann Hahn és Adolf Kolb megalapították szerszámokra és gépekre specializált vállalkozásukat Németországban. A cégnek hamar híre ment az iparban, amelyet elsősorban magas szolgáltatás és szállítási minőségének köszönhetett. A cégalapítók víziója az volt, hogy teljes körű szolgáltatást tudjanak nyújtani az ipari szegmens számára. A vállalat gyorsan fejlődött és megkezdte nemzetközi terjeszkedését. 1995-ben a Würth csoport tagjává vált. A 48 000 négyzetméteres alapterületen elhelyezkedő vállalatközpont Ludswigsburgban helyet kínál az új főépületnek, a technológiai központnak és a logisztikai centrumnak is. Az épület teljesen önfenntartó és üzemeltetéséhez megújuló energiaforrásokat használ. Környezetbarát gazdálkodás politikájának köszönhetően a cég 2015-ben megszerezte a DIN EN ISO 14001-es tanúsítványt is.

A HAHN+KOLB jelenlegi portfóliójában több mint 70.000 termék közül választhatnak az ipar szereplői, amelyből 40.000 folyamatosan raktárkészleten elérhető a cég ludwigsburg-i logisztikai centrumában. A termékek között megtalálhatóak forgácsoló szerszámok, befogástechnikai eszközök, mérőeszközök, általános kéziszerszámok, munkavédelmi eszközök, csiszolóanyagok, elektromos kisgépek és üzemberendezések.

Az évente megjelenő HAHN+KOLB katalógus közel 3000 oldalas és több mint 80.000 példányban jelenik meg világszerte. A vállalatcsoport számára a katalógus az elsődleges felülete termékei bemutatásának. Már több idegen nyelven is elérhető (magyar, német, angol, francia, olasz, spanyol, lengyel, orosz, szerb, cseh, és kínai) A nyomtatott katalógus mellett a HAHN+KOLB magas szinten foglalkozik online kereskedelmi megoldásokkal, amelyek lehetővé teszik a teljes portfólió digitális úton történő megrendelését.

A cég Innovatív megoldásai gyakran hozzásegítik a vállalkozásokat a hatékonyabb és eredményesebb munkavégzéshez. Ilyen egyedi koncepció a speciális keményhab szivacsbetét, amelyet a HAHN+KOLB vezetett be Magyarországra. A koncepció lényege, hogy a tárolandó szerszámok számára egy átlátható és biztonságos rendszert hozunk létre az 5S szemlélet alapján.

A HAHN+KOLB DIN EN ISO 9001 tanúsítvánnyal rendelkezik, és az iparágban az első vállalatként tett eleget a szigorúan ellenőrzött VDA 6.2 követelményrendszernek.

Az alapítók víziója mára valósággá vált.

Let’s work together!