HAHN+KOLB Partner Portrék

Partner Portrék

Büszkék vagyunk azokra a projektekre és műszaki megoldásokra, melyek dolgozóink és partnereink közös együttműködésével hozzájárulnak a HAHN+KOLB magyarországi fejlődéséhez és piaci jelenlétéhez. Köszönjük partnereinknek és műszaki tanácsadó kollégáinknak, akik megosztották velünk ezeket a történeteket, így létrejöhetett a HAHN+KOLB Partner Portré rovata, melyeket referenciaként szeretnénk bemutatni a látogatónak.

vonal
Gábli Szerszámgyártó Kft.

Gábli Szerszámgyártó Kft. - Ahol egy mikron is számít

A HAHN+KOLB Partner Portré rovata apropójából jártunk a tiszavárkonyi Gábli Szerszámgyártó Kft-nél. Gábli Zoltán, a cég tulajdonosa szívesen fogadott minket, hiszen korábban a HAHN+KOLB-nál dolgozott, és kapcsolatunk most is aktív: műszaki tanácsadónk, Balogh Ádám rendszeresen látogatja az üzemet. Beszélgettünk szakmáról, motorokról, családról és sok HAHN+KOLB-os szerszámot is lencsevégre kaptunk.

vonal
HAHN+KOLB Partner Portré

Külföldi gyökerek, hazai együttműködés

Nem véletlen a jó viszony a HAHN+KOLB-bal, ugyanis az anyacégek egymás szomszédságában helyezkednek el, Ludwigsburgban, szinte néhány lépés távolságban. A B+T B&T Blechbearbeitung und Lasertechnik GmbH a BJM Verwaltungs cégcsoport tagja, mely több évtizedes partneri kapcsolatra tekint vissza a HAHN+KOLB-bal. A korábbi anyacég által, 10 évvel ezelőtt beszerzett szekrények minősége, tartóssága meggyőzte a jelenlegi vezetést is. A csarnokban található HK-kék bútorok szinte minden munkaállomáson megtalálhatók.

vonal
HAHN+KOLB Partner Portré

Új telephely létesítésébe kezd az Arba Fémtech Kft.

Az Arba Fémtech Kft. debreceni telephelyén 2011-ben alakult meg, a német befektető, a BJM VerWaltungs Csoport tagjaként. A tényleges termelés a jelenlegi telephelyen 2012-ben kezdődött el. 2019-ben vette át a vezetést Szabó Pál, aki több éves külföldi tartózkodásról hazatérve kezdett bele a cég vezetésébe. Ma 26 fő közreműködésével zajlik a termelés. Megtudtuk, hogy komoly tervekkel indult el a fejlesztés, melynek záróakkordja egy új telephely létesítése Debrecenben. Az Arba Fémtech Kft.-nél járva sok érdekességes témával folytattuk a beszélgetést. Nekünk jutott az a megtisztelő szerep, hogy elsőként tájékoztassunk arról hivatalosan is, hogy Új telephely létesítésébe kezdett a vállalat...

vonal
HAHN+KOLB Partner Portré

CARGO CITY: Elégedettebb dologók, alacsonyabb költségek a HAHN+KOLB-bal

A Celebi Grand Handling Hungary, a több mint 10 ezer alkalmazottat foglalkoztató Celebi vállalatcsoport magyarországi leányvállalata. A hazai cég utaskezeléssel, repülőgépek teljes körű földi kiszolgálásával, a cargo áru kezelésével foglalkozik a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a 2020 januárjában átadott Cargo City területén, Közép-Európa legnagyobb légiáru szállítási kapacitásával rendelkező létesítményében. A Celebi új Cargo bázisának létesítése új lehetőségeket nyitott meg a minőségbiztosítással és munkabiztonsággal foglalkozó kollégák számára. Elkezdhettek azokon a technológiákon gondolkodni, melyek a földi kiszolgáló személyzet és a cargo áru kezelésével foglalkozó munkatársaik munkabiztonsági szintjét növelné, miközben költségeket csökkentenek. A HAHN+KOLB munkavédelmi automatáinak bevezetését megelőzően a munkavédelmi eszközök kiadása egy adminisztrátor feladata volt...