3D nyomtatók

felső kép

Tervezési szabadságot nyújt, erőforrás-takarékos, fenntartható, környezetbarát – és a felsorolást még sokáig lehetne folytatni. Ez a tervezésvezérelt gyártási folyamat, amelyben a tervezés határozza meg a termelést és nem fordítva, számos vállalatnak nagyfokú tervezési szabadságot nyújt.

oldalsó kép

A MULTEC kizárólagos értékesítési partnereként a HAHN+KOLB büszkén ajánlja a Multirap M500 és a Multirap M800 3D nyomtatókat. A szabadalmaztatott négyszeres Multex4Move nyomtatófej már első alkalommal is tisztán szétválasztja a színeket és cseppmentes, többanyagú nyomatot biztosít. A különböző méretű fúvókák alkalmazásával sokkal gyorsabbá tehető a nyomtatás, azaz a láthatatlan töltőstruktúrák gyorsan és sokkal durvábban nyomtathatók, mint például a látható külső felületek. A vízoldékony segédanyag minimálisra csökkenti az utómunkálatot. A filamenthúzásos 3D nyomtatás (angolul: Fused Filament Fabrication – FFF) szakértőjeként és élenjáró innovátoraként a MULTEC a jövőben is megbízható hosszú távú partner. Fedezze fel a HAHN+KOLB oldalán az additív gyártás izgalmas termékeit!

innovativ Nyomtatófej

Innovatív nyomtatófej

Gyors, tiszta és pontos – az automatikus fúvókaváltórendszer már első alkalommal is tisztán szétválasztja a színeket és cseppmentes többanyagú nyomatot biztosít. A szabadalmaztatott Multex4Move nyomtatófejrendszert kifejezetten ipari használatra fejlesztették ki, a karlsruhei Huber Verlag für Neue Medien pedig első helyezéssel díjazta az INDUSTRIEPREIS 2017-en a „termeléstechnológia és gépészet” kategóriában. Az akár négy darab egyedileg vezérelhető fúvókaméret jelentősen felgyorsítja a nyomtatási folyamatot. Ez a több nyomtatófejes Multex4Move-t egyszerre teszi a piacon kapható egyik leghatékonyabb nyomtatófejjé és meggyőző nyomtatási minőséget nyújt. A MultexMove több nyomtatófejes rendszerek két különböző változatban kaphatók: Multex2Move és Multex4Move, rendre kettő vagy négy fúvókával.

Druckbett

Nyomtatóágy-Szintezés

A pontos 3D nyomtatás a fúvóka és a nyomtatóágy közötti párhuzamossággal kezdődik. A MultiSense nyomtatóágy-szintezés teljesen automatikusan méri és szintezi a nyomtatóágyat. Ez pontos, párhuzamos rétegstruktúrát ad és jelentősen javítja a nyomtatási minőséget.

Előnyei

  • Alkatrésztervezés és -gyártás szerszám nélkül
  • Prototípuskészítés és hibakizárás a készítési folyamatban
  • Szubtraktív módszerekkel nagyon nehezen vagy egyáltalán nem megvalósítható formák létrehozása
  • Termelési és összeszerelési folyamatok optimalizálása további eszközök készítésével.
  • Készítsen tréningjeire szemléltetőmodelleket és funkcionális modelleket! Az elképzelések megfoghatók, tapinthatók és nem csak nézhetők

FFF-Technológia

A filamenthúzásos nyomtatás folyamatában a gyártandó alkatrészek rétegesen épülnek fel. Ennek során a berendezés szinte folyékony halmazállapotúra hevíti fel a nyersanyagot (a filamentet), majd átpréseli a fúvókán (extrudálón). A modell a rétegesen készített finom filamenteket hevíthető nyomtatóágyon építi fel. A fúvókák számától függően a modell adott esetben különböző anyagok, színek és rétegvastagság alkalmazásával is készülhet.

A nyomtatási folyamatot töltő- vagy tartóanyag segíti. A rendszer eltávolítja a tartóanyagot, amint a modell elkészült. A használt filamenttől függően a gyártott alkatrészek lehetnek szélsőségesen szilárdak, formatartók és tartósak. Használhatók vizuális modellként, funkcionális prototípusként vagy komplex készalkatrészként az egyedi, sorozat- vagy pótalkatrész-gyártás során.

fff magyar

Még több fontos és érdekes infomációt talál az additív gyártástechnológiáról "Ipari 3D nyomtatás" című kiadványunkban.